sreda, 26. junij 2013

Vremščica

Sreča ni v glavi in ne v daljavi, ne pod palcem skrit zaklad.
Sreča je, ko se delo dobro opravi in ko imaš nekoga rad!
                                                              
                 ( Tone Pavček )


Odkar sva skupaj, so vsi Najini trenutki praznični. Ker sva bila v torek skupaj, je bil za Naju torek prazničen, četudi ne bi bil praznik.


Danes je samo enkrat danes. Prej je jutri in potem je včeraj. Eni danes se hitro pozabijo in drugi danes ostanejo v spominu do konca svojih dni. Samo pogledala sva se v oči in vedela, da bo torek, ki je bil tudi samo enkrat danes, ostal v najinem spominu do konca . . .


Približno na pol poti tja in približno na pol poti sem sva se srečala in od tam je bilo zelo blizu do tam, kjer smo začeli. Princeska je bila zelo razigrana in midva z ljubo . . .  no ja, ne dosti manj.


Navzgor grede je bilo oblačno in kar sveže, navzdol grede pa sončno in precej toplo. Razgledi so bili čudoviti, vse od Kamniško Savinjskih in Julijskih Alp pa do morja je segal pogled in pri srčkih nam je bilo zelo prijetno. Seveda ne samo zaradi razgleda . . .






Navzdol grede smo si privoščili dolg počitek, pravo pravcato razvajanje, pri cerkvici ob poti. Najmanj tako prijetno je bilo, kot med sestopom iz Monte Zermule, le potočka ni bilo nikjer, a smo zmogli tudi brez njega.



Včasih je lahko dobrega pol dne bolj polno od celega tedna. Danes je bilo včasih.



1 komentar:

  1. Vilinska bitja so zamahnila s čarobno paličico in dejala .... bodita ....
    Lp, Maja

    OdgovoriIzbriši